Nu e chiar așa

12141631_1162574423757315_2623002830927035470_nDe când am născut, s-au găsit mereu oameni în jurul meu care, din bunăvoință sau pură impresie că ei știu tot, să mă învețe cum să procedez în anumite situații. Hai să vă spun un secret: fiecare copil este unic, așa cum noi ca adulți suntem unici. Dacă ai născut, nu înseamnă că știi totul despre copii și reacțiile lor. Dacă pentru tine a funcționat o anume tehnică, nu este obligatoriu să funcționeze cu toți copiii pe care îi vei întâlni de acum încolo.

M-am săturat de replica: aaaa, ai învățat-o în brațe! NU! Nu am învățat-o în brațe. Este un copil de câteva luni, nu se răsfață atunci când plânge și se liniștește doar în brațe. Este un copil de câteva luni, ce comunică prin plâns, iar atunci când plânge de durere normal că se va liniști în brațe, pentru că, și mie îmi place să fiu ținută în brațe când sunt supărată. Ei de ce i-ar displace? Cum a spus o bună prietenă: când copilul tău are o problemă, iubește-l!

Un copil care nici măcar propriul cap nu poate să-l țină singur, nu se răsfață, nu cunoaște acest concept. Psihologic vorbind, nu are această capacitate. Deci nu, un copil de câteva luni, nu se învață în brate pentru că atunci când plânge îl alin, luându-l în brațe, iubindu-l.

Nu îmi plac sfaturile, nu mi-au plăcut niciodată, mai ales cele gratuite, pe care nu le cere nimeni, dar le primești, pentru că cine ți le oferă, știe tot. Nu-mi place să primesc sfaturi de la femei care nu au copii, doar pentru că au ele o cunoștință, și aceea cunoștință a procedat într-un anumit fel, deci înseamnă că așa trebuie să facem toți. Dacă vrei să ajuți, povestește-mi cum a fost la tine, ce ai făcut și ce a mers, iar eu, voi lua în considerare, poate că voi încerca și eu ce ai încercat tu, și dacă merge, foarte bine, mulțumesc de idee. Dar nu-mi spune că ce ai făcut tu este singura soluție. Nu funcționează, nici cu cei mici, nici cu cei mari.

Cea mai mare minciună pe care cu siguranță am folosit-o fiecare dintre noi la un moment dat, este: știu exact prin ce treci! NU! Nu știi, pentru că eu sunt eu și tu ești tu. Eu simt într-un fel, tu altfel. Pentru că oricât am semăna, suntem totuși diferiți.

Specia umană este cea mai ciudată specie. Suntem atât de evoluați încât unii dintre noi am involuat.

Published by

d3vilgirl

Crazy kid in a weird grown up world! Perfect in my own way!

Leave a Reply